Noutăţi:

Cursul-stagiu de perfecționare pentru medici
„Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr”, ediția 2018

Unde:La Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș, str Avram Iancu nr. 18

Perioade:25-29.06.2018 / 30.07-03.08.2018.


mai mult...


20 aprilie 2017 - Curs: Comunicarea în relația medic-pacient

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice organizează cursul: Comunicarea în relația medic-pacient.
mai mult...


Seminarul OMI cu tema diabetului zaharat

Open Medical Institute (OMI) este o iniţiativă educaţională globală înfiinţată în 1993...
mai mult...Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

CONTACT:

Str. Ion Movila nr. 5-7,
Bucuresti 2, 020475

„1.397 de argeșeni și-au testat glicemia în cadrul Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul, ediția Pitești”

Analizele au arătat că 4,79% dintre aceștia prezintă diabet zaharat, fără să fi știut acest lucru.

A patra ediție a Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul a avut loc în Pitești , sâmbătă și duminică (29-30 iunie 2013). În cadrul campaniei, 1.397 de argeșeni au venit la cortul special amenajat cu acestă ocazie pentru a-și testa gratuit valorile glicemiei și ale hemoglobinei glicozilate.

Dintre persoanele care au fost testate, 383 sufereau de diabet zaharat (27,39%). Ceea ce este îngrijorător este faptul că, dintre acestea, 67 de persoane (4,79%) au fost diagnosticate cu diabet zaharat, dar nu știau că suferă de această afecțiune , aflând acest lucru cu ocazia testării din cadrul campaniei. Restul de 316 persoane aveau diagnostic anterior de diabet zaharat. În plus, alte 100 de persoane (7,15%) au prezentat prediabet .

“Este important ca diabetul zaharat să fie diagnosticat cât mai rapid, pentru ca astfel tratamentul să fie cât mai eficient, iar persoana care prezintă o astfel de afecțiune să evite pe cât posibil complicații grave care îi pot influența calitatea vieții. Rolul acestor acțiuni de testare organizate în cadrul Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul este acela de a sublinia importanța diagnosticării precoce și a controlului în diabet” , a declarat prof.dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice .

Acțiunea de testare a avut drept principal scop sensibilizarea populației asupra faptului că diabetul zaharat poate fi depistat în câteva minute și că este posibil să avem această afecțiune chiar și în absența unor manifestări sugestive. De menționat că această acțiune/statistică nu este un studiu epidemiologic, ci reprezintă o analiză nestandardizată a unui grup populațional.

Acțiunea de testare a glicemiei și hemoglobinei glicozilate a făcut parte din Campania Națională ”Controlează-ți Diabetul”, ediția Pitești, care a cuprins, pe lângă alte acțiuni, și desfășurarea unui simpozion științific destinat publicul profesionist din județul Argeș implicat în managementul diabetului zaharat și al complicațiilor sale.

Campania Națioanală Controlează-ți Diabetul a fost organizată științific de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice , în parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Argeş. Partener oficial: Ministerul Sănătăţii .