Noutăţi:

Cursul-stagiu de perfecționare pentru medici
„Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr”, ediția 2018

Unde:La Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș, str Avram Iancu nr. 18

Perioade:25-29.06.2018 / 30.07-03.08.2018.


mai mult...


20 aprilie 2017 - Curs: Comunicarea în relația medic-pacient

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice organizează cursul: Comunicarea în relația medic-pacient.
mai mult...


Seminarul OMI cu tema diabetului zaharat

Open Medical Institute (OMI) este o iniţiativă educaţională globală înfiinţată în 1993...
mai mult...Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

CONTACT:

Str. Ion Movila nr. 5-7,
Bucuresti 2, 020475

Comunicat de presă "Activitati pentru public larg"

Nume de seama ale diabetologiei românesti prezente la

Simpozionul National Controleaza-ti Diabetul, editia Constanta!

Personalitati de seama ale diabetologiei românesti au fost prezente în cadrul Simpozionului National „Controleaza-ti Diabetul”, desfasurat la Constanta, în data de 7 iulie 2012, eveniment care a facut parte din Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul, ajunsa la editia a II-a. Daca anul trecut, Craiova a fost orasul în care a demarat aceasta campanie, în acest an a fost rândul constantenilor sa afle despre educatia, preventia si controlul diabetului zaharat, direct de la profesionistii în domeniu.

Importanta si nivelul stiintific al manifestarii au fost date si de numele speakerilor prezenti la eveniment, dintre care amintim: prof.univ.dr. Maria Moţa – Presedinte Societatea Româna de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof.univ.dr. Doina Catrinoiu – şef Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli de Metabolism - Constanţa, prof.univ.dr. Nicolae Hâncu – Presedinte de onoare Federatia Româna de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, conf.univ.dr. I. Andrei Veresiu – Presedinte Federatia Româna de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof.univ.dr. Amorin Popa – Preşedintele Comisiei de Diabet din cadrul Ministerului Sanatatii, prof.univ.dr. Constantin Ionescu-Tîrgovişte – Preşedintele Asociaţiei Medicale Române, prof.univ.dr. Gabriela Radulian – Sef de Sectie Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”, conf.univ.dr. Cristian Serafinceanu – medic primar diabetolog Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „N. Paulescu“, conf.univ.dr. Gabriela Roman – Vicepresedintele Societatii Europene pentru Obezitate, conf.univ.dr. Timar Romulus – şef Clinica de Diabet, Boli Metabolice şi Nutriţie Timişoara, sef lucr.dr. Cornelia Bala – UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, dr. Cristian Guja – Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”, conf.univ.dr. Adrian Vlad – UMF „Victor Babes“ Timisoara, sef lucr.dr. Mihai Bogdan - Centrul Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Iasi, sef lucr.dr. Mircea Panduru – medic specialist diabet nutritie si boli metobolice, UMF „Carol Davila”, sef lucr. dr. Tofolean Doina Ecaterina – Facultatea de Medicina, Universitatea Ovidius Constanta, sef lucr. dr. Toringhibel Marius – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dr. Nicodim Simona Mirela – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Deschiderea simpozionului stiintific a prilejuit transmiterea de mesaje din partea autoritatilor, din dorinta de a trage un semnal de alarma si de a constientiza incidenta crescuta a diabetului atât la nivel national, cât si international. S-au alaturat la eveniment reprezentantii Universitatii Ovidius, care au sustinut cu încredere aceasta campanie: Nicolae Ceamitru - decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, prof. univ. dr. Petru Bordei - presedintele Senatului Universitatii Ovidius din Constanţa, dr. Dan Capăţână - managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Cătălin Grasa - directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa.

Prof.univ.dr. Maria Moţa, presedintele Societatii Române de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, a declarat ca: „la nivel international exista 366 milioane de pacienti cu diabet zaharat si se preconizeaza ca în 2030 acest numar va creste la 552 de milioane. De asemenea, numarul copiilor cu diabet la nivel international este în jur de 400 de milioane, adica aproximativ 80 de mii de cazuri noi pe an. La fiecare zece secunde apar trei cazuri noi de diabet zaharat.”

Prof.univ.dr. Doina Catrinoiu, seful Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Constanta a punctat despre importanta desfasurarii acestei campanii: „încercam sa oferim pacientilor sansa de a-si controla bine diabetul si constantenilor sansa de a preveni aceasta boala. Populatia acestui oras merita sa fie informata si cred ca trebuie sa decida în cunostinta de cauza. Informarea este extrem de importanta si nu doar a pacientului, ci si a familiei acestuia, pentru ca în orice afectiune cronica pacientii au nevoie de sustinerea celor din jur, inclusiv a familiei, iar campania noastra începe deja sa îsi contureze adevaratele obiective.”

Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Presedintele de onoare al Federatiei Române de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice: „Prin organizarea acestei manifestari stiintifice urmarim sa facem cunoscute medicilor angrenati în tratamentul diabetului cele mai noi informatii despre educatia, preventia, controlul si tratamentul acestei afectiuni”.

Nicolae Ceamitru, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius Constanta: „Poate prin aceasta campanie numarul pacientilor cu diabet cunoscuti va creste. Nu este un lucru rau, este un lucru îmbucurator pentru ca acestia vor fi tratati corespunzator de catre specialisti. Ne alaturam eforturilor pe care le faceti si suntem bucurosi ca în Constanta ati gasit oportunitatea de a continua ceea ce ati început acum un an!”

Prof.univ.dr. Petru Bordei, presedintele Senatului Universitatii Ovidius din Constanta, a declarat: „Ma bucura faptul ca s-au reunit la Constanta atâtea nume cunoscute în diabetologia româneasca. Campania aceasta va arata cruda realitate, pentru ca sunt foarte multe cazuri nediagnosticate de diabet.”

Dr. Dan Capatâna, managerul Spitalului Judetean Constanta, si-a exprimat parerea despre manifestare: „As vrea sa va spun ca aceasta actiune a Societatii Române de Diabet, din punctul meu de vedere, este o actiune singulara în acest peisaj al preventiei din România. Este singura actiune articulata care este promovata la nivel national si care va avea cu siguranta rezultate palpabile. Consider, ca manager al unui spital judetean, ca înainte de toate preventia în România este o categorie care este uitata si care este lasata deoparte si nu ar trebui sa se întâmple asa”.

Campania Nationala „Controleaza-ti diabetul”, editia Constanta a fost initiata de: Societatea Româna de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice în parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Constanta. Partenerii ştiinţifici ai evenimentului au fost: Federaţia Româna de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice si Asociatia Româna de Educatie în Diabet. Pe plan local, manifestarea a fost susţinuta de catre Primaria Municipiului Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si CMV Tomis Constanta, Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet „Sweetland”, Cumpana si City Park Mall.

Parteneri Principali: Novo Nordisk, Berlin-Chemie
Partener pentru Educatie: Lilly Diabetes
Partener Testari: MSD
Parteneri Gold: Sanofi, Abbott
Partener Silver: Worwag
Parteneri Bronze: Roche, Servier
Partener: Zepter

Management Campanie: Sanatatea Press Group
Persoana de contact
Diana Nanciu, pr@sanatateapress.ro 0733.011.109