Noutăţi:

Cursul-stagiu de perfecționare pentru medici
„Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr”, ediția 2018

Unde:La Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș, str Avram Iancu nr. 18

Perioade:25-29.06.2018 / 30.07-03.08.2018.


mai mult...


20 aprilie 2017 - Curs: Comunicarea în relația medic-pacient

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice organizează cursul: Comunicarea în relația medic-pacient.
mai mult...


Seminarul OMI cu tema diabetului zaharat

Open Medical Institute (OMI) este o iniţiativă educaţională globală înfiinţată în 1993...
mai mult...Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

CONTACT:

Str. Ion Movila nr. 5-7,
Bucuresti 2, 020475

Comunicat de presa Activitati pentru public larg

Aproximativ 1000 de persoane au fost testate pentru determinarea glicemiei în cadrul Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul, editia Constanta!

Actiunea de educatie în diabet, factor cheie în preventia si controlul acestei afectiuni, s-a derulat în paralel!

Actiunea de educatie în diabet, factor cheie în preventia si controlul acestei afectiuni, s-a derulat în paralel!

Cea de a doua editie a Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul s-a desfasurat în perioada 7-8 iulie 2012 si a cuprins mai multe activitati dedicate publicului larg, iar cu acest prilej toti constantenii au fost invitati sa participe la evenimentele desfasurate în cadrul campaniei.

Aproximativ 1000 de persoane si-au testat glicemia, într-un cort amenajat special în zona Casino Mamaia, actiune desfasurata cu ajutorul companiei MSD, ca parte din proiectul Împreuna pentru viata. Sute de oameni au fost dornici sa afle valoarea glicemiei si sa primeasca sfaturi de la personalul medical prezent în cort. Persoanele care au avut o valoare ridicata a glicemiei au fost directionate catre medici de specialitate, pentru mai multe investigatii.

Constantenii au beneficiat si de o actiune de educatie în diabet, desfasurata cu sprijinul companiei Lilly Diabetes, care a avut loc la City Park Mall, locul unde oamenii s-au putut întâlni cu asistenti educatori. Cu aceasta ocazie au aflat cum pot preveni diabetul, care sunt pasii spre o viata sanatoasa si au primit sfaturi despre educatia în diabet atât persoanele care aveau diabet , cât si cei interesati de o viata echilibrata.

„Ne bucura numarul mare de persoane care au venit pentru a-îsi efectua testul de glicemie si hemoglobina glicata, cât si cele care au venit la actiunea de educatie în diabet, deoarece acest lucru a demonstrat ca publicul larg constientizeaza faptul ca diabetul este o problema de sanatate publica. Precum o spun si statisticile, la nivel mondial exista 366 de milioane de pacienti cu diabet zaharat si se preconizeaza ca în 2030 acest numar va creste la 552 de milioane. Pentru ca aceste cifre sunt de-a dreptul îngrijoratoare, am realizat aceste actiuni pentru a trage un semnal de alarma cu privire la importanta educatiei, preventiei si controlului diabetului în rândul populatiei. Ne dorim ca mesajul nostru sa fie auzit si înteles, pentru ca împreuna sa luptam împotriva diabetului”, a declarat prof.univ.dr. Maria Mota, Presedinte al Societatii Române de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Actiunile dedicate publicului larg au cuprins şi organizarea de activitati sportive, care au avut ca scop principal motivarea oamenilor sa faca miscare pentru sanatatea lor si, de asemenea, sa previna diverse afectiuni prin intermediul sportului.

În cursul zilei de 08 iulie 2012 s-a desfasurat la Arena Beach Sports actiunea „Volei pentru Sanatate”, unde iubitorii sportului au jucat volei pentru sanatatea lor, demonstrând ca le pasa si ca lupta pentru ca sa previna diabetul

Tot duminica, cei prezenti pe plaja din fata Arena Beach Sports, au avut ocazia sa danseze alaturi de ansamblul Elpis, melodii ritmate grecesti. Oamenii aflati pe plaja au spus DA invitatiei lor si s-au alaturat acestora, realizând împreuna un cerc al sperantei.

Atât copiii care sufera de diabet, cât si persoanele sanatoase au înaltat zeci de zmee, ca simbol de solidaritate pentru copiii bolnavi de diabet, la nivel mondial. În câteva minute cerul a fost invadat de zmeele care au prins viata si care au transmis mesajul lor si celor care se aflau la distanta.

„Ne dorim ca mesajul nostru sa fie auzit şi de catre tineri, astfel încercam sa determinam schimbarea modului de viaţa şi adoptarea unui stil de viaţa sanatos. De asemenea, am punctat importanţa sportului în viaţa noastra, ca si necesitate pentru a preveni diabetul şi am fost surprinsa placut de raspunsul pozitiv din partea celor care au fost prezenţi la evenimente . Mulţumim tuturor celor au fost alaturi de noi şi care au tras un semnal de alarma asupra incidenţei acestei boli”, a declarat prof.univ.dr. Doina Catrinoiu, şef Centrul de Diabet, Boli de Nutriţie şi Metabolism - Constanţa

Toate aceste evenimente au avut ca principal scop informarea si educarea privind importanta preventiei diabetului zaharat si, de asemenea, sprijinirea celor care se lupta cu aceasta boala.

„Este foarte important sa prevenim o afectiune cronica, asa cum este diabetul zaharat. Prevenire înseamna sa fim atenti si la un simplu test, care ne poate salva viata. Mesajul nostru pentru copii si tineri este ca diabetul nu poate sa distruga visurile noastre, din contra, împreuna putem sa învingem diabetul” a declarat Liliana Moldoveanu, Presedinte Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet „Sweetland”, Constanta.

Campania Nationala „Controleaza-ti diabetul”, editia Constanta a fost initiata de: Societatea Româna de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice în parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Constanta. Partenerii ştiinţifici ai evenimentului au fost: Federaţia Româna de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice si Asociatia Româna de Educatie în Diabet. Pe plan local, manifestarea a fost susţinuta de catre Primaria Municipiului Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, CMV Tomis Constanta, Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet „Sweetland”, Cumpana si City Park Mall.

Parteneri Principali: Novo Nordisk, Berlin-Chemie
Partener pentru Educatie: Lilly Diabetes
Partener Testari: MSD
Parteneri Gold: Sanofi, Abbott
Partener Silver: Worwag
Parteneri Bronze: Roche, Servier
Partener: Zepter

Management Campanie: Sanatatea Press Group