Noutăţi:

Cursul-stagiu de perfecționare pentru medici
„Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr”, ediția 2018

Unde:La Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș, str Avram Iancu nr. 18

Perioade:25-29.06.2018 / 30.07-03.08.2018.


mai mult...


20 aprilie 2017 - Curs: Comunicarea în relația medic-pacient

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice organizează cursul: Comunicarea în relația medic-pacient.
mai mult...


Seminarul OMI cu tema diabetului zaharat

Open Medical Institute (OMI) este o iniţiativă educaţională globală înfiinţată în 1993...
mai mult...Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

CONTACT:

Str. Ion Movila nr. 5-7,
Bucuresti 2, 020475

Campanii

harta

Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul” a continuat cu cea de a V-a ediție, la Cluj-Napoca, care s-a desfăşurat în perioada 14-16 noiembrie 2013, pentru a atrage atenţia cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de diabet din România. Evenimentul va fi organizat ştiinţific de către Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice cu sprijinul partenerului local, Centrul Clinic Județean de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Cluj-Napoca.

În cadrul Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul a avut loc acţiunea de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicate, care a fost desfășurată timp de 2 zile, într-un cort special amenajat în centrul orașului Cluj-Napoca, mai exact în Piața Mihai Viteazul, în zilele de 14 și 15 noiembrie, între orele 09:00-16:00.

Având în vedere că unul dintre sfaturile specialiştilor legate de prevenţia diabetului se referă la practicarea regulată a sportului, activitatea fizică va avea un rol deosebit de important în cadrul campaniei. De aceea, s-a desfășurat acțiunea „Sport pentru tine, mişcare pentru sănătatea ta”, în data de 14 noiembrie 2013, la ora 17.00, în cadrul Polus Center Cluj. Astfel, cu această ocazie, a fost promovat dansul ca o modalitate de mișcare fizică, activitate susținută cu sprijinul școlii de dans Transilvania Dance Center.

La nivel internațional, de Ziua Mondială a Diabetului sunt iluminate în albastru clădiri reprezentative în semn de solidaritate cu milioanele de persoane care suferă de această boală. Anul acesta, în data de 14 noiembrie, clădirea oficială iluminată în albastru a fost Teatrul Național Cluj-Napoca.

În data de 16 noiembrie, mari nume din diabetologia românească s-au reunit în cadrul unui simpozion ştiinţific unde au discutat problematica diabetului zaharat în România, precum şi pentru a dezbate cele mai noi soluţii terapeutice, pentru a oferi persoanelor cu diabet speranţă şi o calitate mai bună a vieţii.