Noutăţi:

Cursul-stagiu de perfecționare pentru medici
„Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr”, ediția 2018

Unde:La Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș, str Avram Iancu nr. 18

Perioade:25-29.06.2018 / 30.07-03.08.2018.


mai mult...


20 aprilie 2017 - Curs: Comunicarea în relația medic-pacient

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice organizează cursul: Comunicarea în relația medic-pacient.
mai mult...


Seminarul OMI cu tema diabetului zaharat

Open Medical Institute (OMI) este o iniţiativă educaţională globală înfiinţată în 1993...
mai mult...Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

CONTACT:

Str. Ion Movila nr. 5-7,
Bucuresti 2, 020475

A 41-a ediție a CONGRESULUI NAȚIONAL AL SOCIETĂȚII ROMÂNE DE DIABET, NUTRIȚIE ȘI BOLI METABOLICE Peste 100 de speakeri prezenți la unul dintre cele mai importante evenimente din diabetologia românească

Congresul Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ajunge, anul acesta, la ediția cu numărul 41, urmând să se desfășoare în perioada 20-23 mai, la Hotel Ramada din Sibiu. Evenimentul are ca temă principală: Perspective și Provocări în Diabetul Zaharat.

Congresul se derulează și în 2015, sub egida Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD - European Association for the Study of Diabetes), marcând anul acesta, 45 de ani de la înființarea diabetologiei în România. Țara noastră este una dintre puținele state în care există o specializare medicală independentă orientată strict spre diabet.

Personalități ale diabetologiei mondiale, alături de figuri românești importante din domeniu, se vor reuni, pe durata a patru zile, într-o serie de dezbateri care tratează amenințările diabetului zaharat în rândul populației, cât și discutarea celor mai moderne și inovatoare soluții de tratament.

La Congres sunt așteptați 18 speakeri prestigioși din străinătate, aproape 100 de lectori din România, urmând să se organizeze 27 de sesiuni științifice în cadrul cărora se vor atinge subiecte de interes pentru practicienii români: diabet, dislipidemii, obezitate, prevenția sindromului cardio-metabolic și a celor metabolico-nutriționale, formele de tratament ale pacienților cu diabet în secolul XXI, reducerea riscului cardio-vascular și al hipoglicemiei, precum și dezbateri despre noile tehnologii folosite pentru îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat.

„Pe durata celor patru zile, programul va fi complex și diversificat, invitații fiind implicați în sesiuni plenare, sesiuni ale grupurilor de lucru, ale medicilor rezidenți și sesiuni științifice interdisciplinare. Ne dorim ca, prin aceastră reuniune științifică, să găsim soluții pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu diabet zaharat. Avem pe agendă discuții despre prevenţia, educaţia, tratamentul și controlul acestei afecţiuni, dar şi date legate de cercetarea ştiinţifică fundamentală în domeniu”, a declarat prof. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

La cel de-al 41-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, invitații vor lua parte și la câteva sesiuni „de dimineață”. Teme precum utilizarea pompei de insulină în tratamentul pacineților cu diabet, abordarea individualizată a persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 și piciorul diabetic, se numără printre provocările dezbaterilor de dimineață ce se vor desfășura pe 21, 22 și 23 mai, în sala Hera, în intervalul 7:30 – 8:30.

Cea de-a 41-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice este un eveniment creditat cu puncte EMC.

Pentru mai multe detalii și înregistrarea participanților, accesați: www.societate-diabet.ro/Congres2015
Organizator științific – Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical.
Contact: Diana Nanciu, Coordonator eveniment, 0733.011.109, pr@sanatateapress.ro