Noutăţi:

Cursul-stagiu de perfecționare pentru medici
„Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr”, ediția 2018

Unde:La Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș, str Avram Iancu nr. 18

Perioade:25-29.06.2018 / 30.07-03.08.2018.


mai mult...


20 aprilie 2017 - Curs: Comunicarea în relația medic-pacient

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice organizează cursul: Comunicarea în relația medic-pacient.
mai mult...


Seminarul OMI cu tema diabetului zaharat

Open Medical Institute (OMI) este o iniţiativă educaţională globală înfiinţată în 1993...
mai mult...Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

CONTACT:

Str. Ion Movila nr. 5-7,
Bucuresti 2, 020475

Diabetul zaharat – dezbătut în cadrul cursului DIAMOND, ediția Ploiești

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” organizează în data de 21 februarie 2015, la Ploiești, Hotel Central, Cursul Diabet, Sindrom Metabolic și alte boli legate de nutriție (DIAMOND - Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition - related Diseases).

Manifestarea îşi propune să ofere medicilor din județul Prahova informaţii de actualitate cu privire la prevenţia, depistarea precoce, tratamentul diabetului şi a complicaţiilor bolilor metabolico-nutriţionale. Cursul aduce în fața medicilor participanti speakeri de seamă în domeniul diabetologiei şi din specialităţi conexe, cu scopul creării unui dialog pe tema celor mai noi informații şi problematici cu privire la patologia diabetului.

„Cursurile <>, organizate de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice au devenit o necesitate în condițiile în care diabetul crește epidemic în România. Este extrem de important să existe un management cât mai eficient al persoanei cu diabet în care să fie implicate toate specialitățile medicale care au legătură cu diabetul. Din acest motiv, dorim ca prin cursurile DIAMOND să sprijinim educația medicală continuă a medicilor implicați în îngrijirea persoanelor cu diabet”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Prevalenţa diabetului zaharat este în creştere în rândul persoanelor de toate vârstele din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din cauza numărului mare de cazuri de suprapondere şi obezitate, dar şi din cauza dietelor nesănătoase şi a lipsei de mişcare, conform Biroului European al OMS.

Directorii cursului de diabet, ediţia Ploiești 2015, sunt: prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și dr. Bogdan Popa, șeful Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Ploiești

„Ne bucurăm că orașul Ploiești a devenit gazda cursului DIAMOND. Prevalenţa diabetului zaharat este în continuă creştere în România, iar judeţul nostru nu face excepţie. Rezultatele studiului PREDATORR arată că prevalenţa acestei afecţiuni în regiunea de Sud este de 13,39%. De aceea, consider că informarea şi educarea continuă a medicilor implicați în managementul diabetului zaharat este extrem de importantă”, a declarat dr. Bogdan Popa, șeful Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Ploiești şi coordonatorul local al Cursului DIAMOND, ediţia Ploiești.

Manifestarea ştiinţifică este creditată cu puncte EMC şi se adresează exclusiv medicilor. Intrarea este gratuită şi se face pe bază de înscriere pe site-ul www.societate-diabet.ro, în limita locurilor disponibile.

Cursul DIAMOND, ediţia Ploiești 2015, face parte dintr-o serie de manifestări organizate de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în toată ţara, pentru a facilita accesul continuu al medicilor la informaţii de ultimă oră privind prevenţia, depistarea precoce, tratamentul şi complicaţiile bolilor metabolico-nutriţionale.

Organizatori ştiinţifici:
Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București Management eveniment: Sănătatea Press Group